Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Viimaklaanin tarinat

Parantajilla: -

Uhat: Valkoyskää on liikkeellä jonkun verran, mutta se ei ole vakavaa.

Lähestyvät nimitykset: Jääpennun ja Kultapennun oppilasnimitykset, Mesitassun ja Hallatassun soturinimitykset.

Muuta huomioitavaa: -

Vuodenaika: Lehtikato

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Stardust

16.10.2019 21:20
Avasin silmäni pikaisesti. Muut vieressäni näiyttivät tuhisevan onnellisesti. Auringosta päätellen taisi olla vielä aamuyö. En kuitenkaan halunnut nukkua enää. Minulla oli kuuma eikä silloin jos milloinkaan pystyisi nukkumaan. Ensisijainen toiveeni oli juttuseura. Näin ensinäkemältä tuntui hyvältä idealta herättää joku pennuista. Siirryin siis lähimmän katin luokse. Se oli Jääpentu. Hivuttauduin naarasta lähemmäs.
"Jääpentu, nukutko sinä?" kuiskasin kissan korvaan. Jääpennun korva luimistui ja kissa raotti silmiään.
"No nyt en ainakaan", Jääpentu älähti.
En oikein ymmärtänyt mikä tässä mätti. Eikö Jääpentu haluaisikaan seuraa.
"Voitko sä jutella? Mä en saa unta" , tokaisin letkeästi.
"Luulin että sinulla olisi hätä. Tämänkö takia sinä herätit minut?" Valkoinen naaras murahti. Kissan siniset silmät katsoivat minua läpitunkevasti. Häntä selvästi väsytti. Uskoin kuitenkin toisiin mahdollisuuksiin (toivottavasti Jääpentukin) joten ajattelin vielä yrittää.
 Ennen kuin ehdinkään sanoa mitään. Minulle tuli vahva tunne siitä että minua katsottiin. Käännyin ympäri. Takanani seisoi toinen pentu. Se oli Jääpennun sisar.
"Loistavaa, herätit Kultapennun " , Jääpentu maukui tuskastuneena.
"Mikä teillä on hätänä?" Kultapentu kysyi. Hänen ruskeat silmänsä hukkuivat pimeään aamuyöhön.
"Haluaisin vain juttuseuraa" , vastasin viattoman oloisena Kultapennulle.
"Koita nukkua. Ei tässä kauaa ole kun aurkinkokin nousee" ,Kultapentu koitti kääntää päätäni.
"Voitko pitää minulle seuraa? Edes hetken?" Käytin siinä viattomimman kissanpentu katseeni.
Samassa vierestämme alkoi kuulua tuhinaa. Jääpentu nukahti. Hän näytti niin suloiselta tuhistessaan.
"Yritä edes nukahtaa. En halua että kukaan yöpartiosta kuulee meitä" , Kultapentu hiljensi ääntään vielä entisestä.
"Selvä on" , myönnyin kissan tahtoon. Minuakin alkoi jo haukotuttaa nimittäin.
"Hyvää yötä Tiaispentu" ,  Kultapentu kuiskasi.
"Öitä" , vastasin ja painoin pääni maahan.Sanat: 241 sanaa

//Pahoittelut että tarina oli näin lyhyt. Syyslomareissua edeltävänä päivänä ennen reissua oli kirjoitettu koneella mutta nyt vasta tajusin tämän julkaista. :D

Vastaus:

15kp

Kirsikka VYP

17.10.2019

Nimi: Stardust

08.10.2019 19:30
Oli taas uusi ihanan leppoisa päivä viimaklaanissa. Pennut heräilivät ja ilmassa leijui ihanan raikkaan aamukasteen tuulahdus. Maiskuttelin suutani ja venyttelin hieman. Ravistelin tassujani vähäsen. Olin valmis päivän koitoksiin.
"Huomenta kaikki!" Kailotin kovaan ääneen.
Ääneni kaikui pitkin mantereita. Kaikki lähettyvilläni jäivät tuijottamaan minua mutta kukaan ei näyttänyt vastaavan. Hetken päästä katseet laantuivat ja kaikki siirtyivät touhuihinsa. Käänsin pääni takaisin muista. Siinä samassa pieneen päähäni tupsahti aivan loistava idea. Aikoisin lähteä pakoreissulle metsään. Kuvittelin jo kuinka voisin kehuskella muille pennuille kuinka olisin rohkeana käynyt itsekseni muualla. Niinhän sitä sanotaan että ruoho on vihreämpää aidan toiselta puolen, vai? Siinä olisi minulle tehtävää. Tarkkailin kissoja. Odotin vain ettei kukaan katsoisi minuun päin ja ampaisin muualle mahdollisimman huomiota herättämättömänä.  En kaipaisi riippakiveä. Olisin varmasti kyllin tehokas itsekin.
En muutenkaan halunnut jakaa kunniaa muiden kanssa. Suuntasin kauemmalle rinteelle. Monesti olin kuullut puhuttavan kuinka he halusivat sinne mennä oppilaiksi päästessään. Vauhtini oli kova. Samoin kuin tahtoni suuri päästä tuon suuren rinteen huipulle. Kipitin sen minkä tassuistani vain pääsin. Lopulta kuitenkin väsyin. Istahdin hetkeksi. Siinä samassa kuulin takanani jotain. Se oli hiiri. Pieni, mutta hiiri kuitenkin. Säntäsin päistikkaa jyrsijän perään kuin mikäkin hullu. Mietin vain kuinka mahtavaa olisi tuoda oikeaa riistaa näytille muille pennuille, saatika syödä sitä. Siitä voisi kertoa vielä kauan. Pian hiiri kuitenkin livisti pakoon. Jäin katsomaan kun se hiljalleen hävisi näkyvistäni. Samassa katseeni kiinnittyi johonkin muuhun. Se oli yksi partioivista sotureista. Oli paras vain tunnustaa ja jäädä tähän.
"Mihinkäs sinulla on matka?" Kolli kysyi jopa hieman huvittuneeseen sävyyn.
"Retkellä tässä vain" , Vastasin reteästi.
"Niimpä tietenkin. Olisikohan aika palata takaisin pentutarhaan?" Kissa kysyi.
Tunsin selvästi että hän katsoi minua alaspäin joten nyökkäsin vain.
"Voin saattaa sinut sinne. En luota sinua tuonne enää yksin" ,Kolli hymähti puoliksi itselleen.
Lähdimme siis kohti muita pentuja, takaisin pentutarhaan.
Huomasin samalla, ettei matkani ollutkaan kestänyt niin kauan kuin olin kuvitellut. Saavuimme nimittäin samassa jo perille.
"Tämä pieni pentu oli lähtenyt pikku seikkailulle. Löysin hänet partioreissultani" ,Kolli sanoi.
Kuulin kuiskintaa. En kuitenkaan jäänyt ihmettelemään sen enempää muiden outoja katseita ja kuiskimista vaan jatkoin normaalisti. Vaikkei tämä reissu sujunutkaan, ei se niin kuolemanvakavaa olekaan. Painotan myös, TÄMÄ reissu ei sujunut hyvin. Ehkä kokeilen vielä uudestaan. ;)Sanat: 352

Vastaus:

Ihan hyvä tarina!
Pituutta tarinallasi oli ihan mukavasti, vaikka mielestäni sitä olisi voinut olla hieman lisää. Lisää pituutta tarinoihisi saat esimerkiksi kuvailemalla asioita tarkemmin, kuten muiden kissojen ulkonäköä, luonnetta, sinun suhtautumisia heihin, maisemaa jne..
Lisäksi tekstissä oli jonkun verran kirjoitusvirheitä. Ensimmäisessä lauseessa Viimaklaani oli kirjoitettu pienellä, vaikka se pitäisi kirjoittaa isolla. Viimaklaanilainen taas kirjoitetaan pienellä. Vuorosanojen jälkeen tulevat sanat tulevat pienellä, ellei kyseessä ole erisnimi.
Muistahan sitten jatkossa, että viimaklaanilaiset asuvat nummella, eivätkä metsässä. Voisit myös käyttää tuota klaanit-osiota paremmin, sillä sieltä pääset katsomaan Tiaispennun klaanitovereiden nimet, ulkonäöt ja luonteet. Kannattaa käyttää jotain muuta nimeä nimittäin kuin kolli.
Muuten tarina oli melko hyvä, joten 19kp!

Vision

©2019 Kuunnousu - suntuubi.com